Home / Blog / Sammensetningen Ernæring-Helse-Lang levetid

Sammensetningen Ernæring-Helse-Lang levetid

Vi kjenner alle familier der mange medlemmer vokser til en moden alderdom, mens andre i virkeligheten ser ut til å dø unge. Dette peker på en genetisk kobling til lang levetid, men mer og mer blir det klart at livsstilsvalg kan hjelpe de fleste av oss til å leve lengre og sunnere.

Så hvilke råd kan vi ta fra bevisene som fortsetter å samle seg?

Vi trenger å spise mindre!

Dette kalles kaloribegrensning i vitenskapelige og profesjonelle miljøer og betyr bare å spise 1200 til 1500 kalorier om dagen. Det er bevist at dyr på denne typen begrenset diett lever ca. 50% lenger enn dyr matet liberale dietter. Imidlertid er det bare de mest fanatiske av oss som kan ta denne ruten for å forlenge vår sunne levetid, fordi det er veldig utfordrende å håndtere ubehagelige ‘bivirkninger’. For eksempel må du være villig til å føle deg kald og stadig litt sulten på grunn av å forbruke for få kalorier for å tilfredsstille sultproblemer og være tilgjengelig for å generere kroppsvarme.

Så la oss heller se om det er noen mer rimelige alternativer tilgjengelig for oss.

• Spis mer rå mat.

Rå mat er mer næringsrik da kokeprosessen i seg selv ødelegger viktige næringsstoffer. Arbeidet med å tygge rå mat stimulerer også sultesenteret i hjernen til å få beskjeden om at du er fornøyd før og at du spiser mindre som en naturlig konsekvens.

Det er også bevis for at enzymer som faktisk finnes i mat, hjelper oss med fordøyelsesprosessen – enzymer er veldig utsatt for varme og blir lett ødelagt under tilberedningen.

Rå plantemat er alkaliserende og rensende. De øker energien vår, forbedrer mental klarhet, reduserer stress og stabiliserer følelsene våre og hjelper oss til å føle oss mer rolige, selvsikker, sentrert og koblet.

Andre fordeler inkluderer følgende: mange kroniske tilstander begynner å bli bedre og forsvinne til og med; kroppsvekt er normalisert; kvaliteten på neglene, håret og huden forbedres; utholdenhet og styrke forbedres; vi blir mer motstandsdyktige mot sykdommer som forkjølelse og influensa.

• Sørg for at avfallskanalene våre fungerer bra. Dette betyr at tarmene våre må holdes sunne – ingen forstoppelse eller diaré.

• Oppretthold en sunn tarmflora.

Viktigheten av å kvitte seg med avfall regelmessig er selvsagt, men vår forståelse av viktigheten for tarmenes flora for helsen vår blir først bedre forstått. Blant annet spiller de svært viktige roller i immuniteten vår og vårt mentale velvære, i tillegg til å beskytte mot invasjonen til de onde.

Vi må holde tarmfloraen fylt på kontinuerlig fordi angrepene de lider fortsetter hele tiden. For eksempel er klor i drikkevann designet for å drepe bakterier, og det er ikke i stand til å skille mellom godbiter og dårlige. I tillegg dreper antibiotika bevisst eller ikke (for eksempel i kjøtt og fjærfe) vår sunne flora. Stress er ikke nyttig heller. Å spise fermentert mat (i mengde) eller bruke et godt tilskudd bør være en del av vår vanlige praksis.

Spørsmålet vi må stille oss er om prisen vi må betale (liten, etter min mening) er verdt de mange fordelene vi får, spesielt når det gjelder en sunn, aktiv alderdom!

About admin

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *