Home / Blog / Grunnleggende om å klippe hår

Grunnleggende om å klippe hår

Det er mange faktorer å ta i betraktning når du kutter forskjellige stiler, men noen ting er universelle uansett kutt. Følgende skjæringsteknikker kan brukes på mange stiler, og snitting er en viktig ferdighet å mestre.

Seksjonering

Seksjonering av hår er en veldig viktig del av kutting. Det er viktig å klippe ut alt håret som forberedelse til klipping og å jobbe pent – å klippe er bra å ha hendig for å holde håret i veien. Å ha en vannspray tilgjengelig under kutting er også en fordel ettersom håret kan kruset ut under kutting. Håret er bedre klippet vått til basen og justeres deretter når du har stylet håret helt før du bruker etterbehandlingsprodukter. Fei alltid alt håret bort etter klipping for å redusere risikoen for å skli under tørking.

Klubbkutting

En teknikk som innebærer å bruke saksene dine for å skape en jevn vektlinje i håret, ganske enkelt ved å kutte rett. Dette brukes ofte til bobs eller enlengdesnitt, og noen ganger på herresnitt. Det er den originale skjæringsteknikken, og det er en grunnleggende ferdighet som må mestres før du går videre.

Flisskjæring

En ganske ny teknikk som ser ut til å ha blitt populær de siste ti årene. Den kan brukes til mange kutt, men er spesielt god for mykgjøring av kantene i stedet for å kutte rette linjer. Den kan brukes på to måter: en dyp chipkutt eller en liten chip ut. Hvis det er kuttet dypt, etterlater det håret mer straggly gjennom endene, slik at det ser ut som det gjør når det har vokst ut litt. En mindre chip hjelper til med å myke et kutt og skaper en tekstur rundt bunnsnittet i stedet for i rette linjer eller tunge kanter.

Saks over kam

Brukes til å fjerne vekt i kortere hår, vanligvis i nakkeområdet og noen ganger på sidene når det kuttes kortere i ørene, spesielt på herrehår. Denne teknikken krever mye øvelse å mestre. Det som skjer er at kammen beveger seg veldig sakte i henhold til kuttformen (som vanligvis følger konturene til hovedformen) og saksene kuttes over toppen av kammen, og tar overvekt eller hår som ser lenger ut enn resten.

Du kan bruke denne teknikken sammen med flisning på middels lengde mens du fortsatt fjerner vekten, men bruker et mykt flisekutt for å skape tekstur. Det er ikke tilrådelig å utføre denne fliseteknikken på hår som er fint eller tynt, da det kan være merker eller striper i hårklippet, med mindre du er interessert i å sikte på et hakket, strukturert snitt. Øvelse gjør absolutt perfekt med dette kuttet, og det kan ta mange år å mestre det fullt ut – å øve på dukkehode kan hjelpe!

Kanalkutting

En teknikk som involverer saks mens du glir over håret som er lagt flatt; du tar ikke håret opp i en seksjon. Dette gjøres alltid på tørt hår og vanligvis på hår med lag i det igjen for å fjerne vekten og sette et kutt i frisyren. Begynn aldri å trimme for langt opp i hodet, da dette kan føre til at håret klipper for kort og skiller seg ut.

Skjæring

Fjerner vekt og bulk fra håret, men saksene dine må være veldig skarpe for dette. Hvis ikke, trekker de i håret og kan skade hårstrukturen. Denne teknikken har en lignende effekt som den gammeldagse tynne saks ved at den gjør noe hår kortere og derfor tynner håret eller skaper mykhet og skiver. Forskjellen er at med kutting gjøres det når og hvor du ser vekten som skal fjernes, eller hvor du vil myke opp og legge til skiver i håret. Det er også bare i små mengder, mens tynnere saks kutter hele seksjonen og ikke gir den samme effekten av mykhet.

About admin

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *